FOTO: Svečano otvoren Sarajevo Fashon Week
Foto: bhfashionweek

FOTO: Svečano otvoren Sarajevo Fashon Week

Nivea BH Fashon Week Sarajevo, jedan od najiščekivanijih regionalnih modnih događaja, ove jeseni je otvorio svoja vrata ljubiteljima modnih dešavanja spektakularnom modnom revijom dizajnerice sa adresom u Španiji Daliborke Kiš Juzbaše.

Književnica, umjetnica i modna dizajnerica Daliborka Kiš Juzbaša zbog svog talenta je već godinama u fokusu pažnje modnih stručnjaka zbog čega je bilo i očekivano da baš njena kolekcija bude izabrana za prvu u okviru 35. Nivea BH Fashon Week Sarajevo kojeg već godinama organizuje Udruženje manekena i modnih kreatora u BiH i modna agencija Abc Models.

POGLEDAJ GALERIJU

Daliborka je oduševila zvanice svojim kaputima i jaknama oslikanim cvijećem i neobičnim dezenima, a inovatnim kragnama i materijalima dokazala je zbog čega važi već godinama za umjetnika svjetskog ranga. Gromoglasni aplauzi za defile ove uspješne kreatorice dokazi su da je još jednom opravdala očekivanja javnosti.

Glamurozne toalete “Studija  Anastasia” oduševile su žensku populaciju. Vizija profinjenog stila za damu “Studija  Anastasia” su haljine sa jednim rukavom, lepršavi krojevi, visok struk i skupocjeni materijali.

Glamur na svoj način pokazala je i Sita Ahmić iz Dubrovnika koja je prisutnima predstavila kreacije oplemenjenim  printom. Jednostavna profinjenost odlika je kojom opisuju njen rad a ženska populacija kategorija za koju isključivo kreira.  Kolekcija je rađena od materijala u crnoj, bijelog, crvenoj i pink boji prema  ocjenama kritičara pogotak za predstojeću sezonu.

Marina Kosorić modna kreatorica  kojoj je klasična muzika uvijek isnpiracija, ostavljena je sa razlogom za kraj prve večeri 35. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO. Inspiracija kreatorici za ovu sezonu bila je baletska umjetnica Maja Plisecku. Perfomans balerine solistkinje baleta Narodnog pozorišta iz Sarajeva Ekaterine Vereščagine na modnoj pisti dugoj 20 metara oduševio je prisutne a kao šlag na tortu poslije balerine uslijedile su Marinine  raskošne haljine. Modnim perfomansom, muzikom koja je pratila reviju ali i raskošne kreacije pokazale su zašto je ova kreatorica u samom vrhu bh. modne scene.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.