FOTO: Raznovrsna jela na drugom Foodini festivalu

Drugi festival dobre hrane Foodini održava se danas, 10. marta u poslovnom centru UNITIC u Sarajevu od 10 sati i trajat će do 18 sati.

Prisutni  imaju priliku da uživaju u tradicionalnim indonežanskim jelima nasi goreng i murtabak šefa Solihina iz Indonezije. Svoju nacionalnu kuhinju su predstavili i  zaposlenici Francuske ambasade uz pomoć šefa Elmedina Džemidžića.

Udruženje kuhara u BiH predstavili su nekoliko zanimljivih tehnika i načina pripreme jela kao što su prirema hrane po halal standardu te prezentacija tehnika i načina pripreme jela koja se pripremaju na evropskim takmičenjima kuhara.

Na Foodini festu može se probati i Zenički čimbur i palačinke iz Gastro provincije, dok je za Vegansku kuhinju  zadužen  Saša Obućina, vlasnik i šef restorana Karuzo i  restoran Superfood koji je spremio supu od crvene leće i mrkve te krušku u čokoladi.

Cilj Foodini - Good Food Festa jeste da ponudi dodatnu platformu za promociju lokalne kuhinje, jer su gastronomija i turizam dvije važne stavke u ekonomiji Bosne i Hercegovine.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.