FOTO: Predstavljen novi Peugeot 208
Foto: Peugeot

FOTO: Predstavljen novi Peugeot 208

Novi Peugeot 208 na bosankohercegovačkom tržištu premijerno je predstavljen na Jahorini.

„Novi Peugeot 208 dokaz je obilnog i posvećenog rada u kojem ni jedan detalj nije ostao zanemaren. Vidljivo je da odiše svojim sportskim i klasnim dizajnom, novom tehnologijom za bolji ugođaj i sigurnost. Peugeot 208 od svog lansiranja na bosanskohercegovačkom tržištu se pokazao kao ekonomični gradski automobil idealan za svakodnevnu vožnju u teškim uslovima kakvi vladaju na našim cestama, što su prepoznali i građani BiH te su ovom modelu ukazali ogromno povjerenje“, istakao je Danijel Despotović, direktor prodaje i marketinga kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera PEUGEOT proizvoda za BiH.

Peugeto 208

Foto: Peugeot

Pored 1.0 litarskog PureTech 68, i 1.2-litarskog PureTech 82 modela, PureTech porodica trocilindričnih motora je obogaćena i 1.2-litarskom turbo PureTech 110 S&S verzijom. 1.6-litarski BlueHDi motori su sada dostupni sa 3 nivoa snage: 1.6-litarski BlueHDi 75 S&S, 1.6-litarski BlueHDi 100 S&S te 1.6-litarski BlueHDi 120 S&S motor.

Peugeto 208

Foto: Peugeot

Kao dodatak udobnosti i ugodnoj vožnji, novi PEUGEOT 208 je i dalje opremljen sa svim sigurnosnim sistemima koji mu obezbjeđuju 5 zvjezdica na EuroNCAP testovima (ESP, ABS, EBA, EBFT). Veći nivo pasivne sigurnosti i uvođenje aktivne gradske kočnice (automatska kočnica u gradskoj vožnji, u uslovima rizika od proklizavanja), kamere za vožnju unazad i park assist sistema, čine PEUGEOT 208 jednim od najsigurnijih automobila u ovom segmentu.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.