FOTO: Pogledajte kako je bilo na festivalu žestokog pića i rakija u Sarajevu
Foto: Damir Hajdarbasic, Sarajevski.ba

FOTO: Pogledajte kako je bilo na festivalu žestokog pića i rakija u Sarajevu

POGLEDAJ GALERIJU

U Hotelu Bosnia u petak 21. marta je označen početak 1. Internacionalnog festivala žestokog pića i rakija pod nazivom Spirit Fest Sarajevo.

Festival, koji organizuje Udruženje Profesional iz Sarajeva, otvorila je Njegica Balorda, bivša Miss Bosne i Hercegovine.

Na Spirit Festu Sarajevo proizvode su izložile firme: Hubert 1924, Badel 1862, Famous Grouse, Remy Martin (Coca Cola), Stock BH, MB Impex, Prijedorčanka AD, AG Vinarija, Plantaža Vukovo, Mapex DD, Perković rakije, Samobor Brigljević rakije, Pernod Ricard, Vinarija Ostojić, Primož Mikelj, Vinarija Marijanović i Trebevićka rakija.

Od 17 do 19 sati festival će nadgledati “veseli žiri”, koji će sačinjavati ličnosti iz javnog života, a čiji će zadatak biti da obilaze štandove i druže se sa izlagačima kako bi na kraju dodijelili nagradu za najveseliji štand.

Tokom izlagačkog programa goste i izlagače je zabavljao sarajevski tamburaški orkestar Etnovizija.

Kako je istakao Dejan Radović iz Udruženja Profesional, festival je organiziran po uzoru na slične festivale koje imaju glavni gradovi i ujedno je mjesto gdje se posjetioci mogu edukovati o žestokim pićima.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.