FOTO: Počela izgradnja parkinga na Alipašinom polju

Radovi na izgradnji prvog velikog parkinga na području C faze Alipašinog Polja, koje finansira Općina Novi Grad, počeli su u petak 25. oktobra. Realizacijom ovog projekta konačno će biti riješen višegodišnji problem stanovnika ovog naselja, koji su se kako kažu, godinama obraćali općinskoj administraciji, zbog nedostatka parking prostora. Radovi bih trebali biti završeni za mjesec, a bit će izgrađeno blizu 150 parking mjesta. Parking će biti modernijeg dizajna u odnosu na postojeće, jer će biti kombiniran sa zelenim pojasevima između dijelova parkinga. Svo drveće će biti izmješteno i imat ćemo drvored na parkingu. Na ovaj način bit će sačuvan zeleni pojas, kako se ne bih narušio ambijent ekološki prihvatljive sredine.
Radove je ozvaničio načelnik Općine mr. Semir Efendić u prisustvu građana i članova Savjeta Mjesne zajednice Alipašino Polje C-I.
"Sretan sam da su danas počeli radovi na izgradnji prvog velikog parkinga na Alipašinom Polju od kada je ovo naselje izgrađeno. Danas je broj automobila tri puta veći od onog, koji je projektovan kada se gradilo ovo naselje. Odlučili smo se za izgradnju parkinga, jer etažne ili podzemne garaže koštaju puno. Općina trenutno nije u mogućnosti izdvajati višemilionska sredstva za takve projekte. Na ovaj način ćemo na jeftiniji način doći do parking prostora", kazao je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, ističući da trava koja se skida prilikom izvođenja radova neće biti uništena, nego će se iskoristiti za izgradnju trening-kampa u Bojniku. Prema regulacionom planu, ranije je na ovom lokalitetu bila planirana gradnja sportskih terena, ali kako su oni izgrađeni u neposrednoj blizini, uz samu školu Meša Selimović, odlučeno je da se na ovom mjestu gradi parking, obzirom na to da je potreba za mjestima za parkiranje automobila sve izraženija. Sunija Jahić, direktor firme Bosman koja izvodi radove kazao je da će dinamika radova u velikoj mjeri zavisiti od vremenskih uslova. Dodao je da će radnici ove firme nastojati da se radovi završe u što je moguće kraćem roku, kako bi stanovnici ovog dijela Alipašinog Polja što prije dobili parking, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.