FOTO: Otvorena izložba umjetnika iz Crne Gore ”Umjetnost je moć”
Foto: Kemal Softić, Sarajevski.ba

FOTO: Otvorena izložba umjetnika iz Crne Gore ”Umjetnost je moć”

POGLEDAJ GALERIJU

Šesnaest umjetnika iz Crne Gore u utorak su u galeriji Roman Petrović predstavili svoja djela na kolektivnoj izložbi slika pod nazivom Umjetnost je moć.

Organizatori izložbe su Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crna Gore, Udruženje likovnih umjetnika Crne Gore i Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine.

Prisutnima su se obratili predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine Admir Mujkić, a izložbu je otvorio ambasador Crne Gore u Bosni i Hercegovini Dragan Đurović.

“Sjajni umjetnici iz naših manjinskih naroda na veličanstven način, kistom i bojama, slikaju Crnu Goru, njen unutrašnji život i tako spominju njenu prošlost, vide sadašnjost i grade njenu budućnost. Ove slike su različite po svojoj ljepoti, slične po svojim porukama, predstavljaju malo bogatstvo i dio su ukupnog duhovnog stvaralaštva Crne Gore”, kazao je Đurović.

U galeriji su posjetioci imali priliku vidjeti umjetnička djela autora Ele Božović, Maje Čakalović, Abaza Dizdarevića, Selme Đečević, Sandre Đurbuzović, Mirsada Đurđevića, Tijane Gordić, Vahide Hasanagić-Nimanbegu, Aldemara Ibrahimovića, Ibrahima Kurpejovića, Irvina Masličića, Majde Mučić, Adina Rastodera, Željka Reljića i Noada Zorića.

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.