FOTO: Druženje s Jovanom Divjakom

Sarajlije su imale priliku, u srijedu, 23. oktobra, u organizaciji Cafe Bar Libertad, družiti se s Jovanom Divjakom, penzionisanim generalom Armije Bosne i Hercegovine. Posjetiocima je pružena prilika da s Divjakom razgovaraju na temu njegovog Udruženja Obrazovanje gradi BiH, političke situacije u našoj državi, kao i zanimljivim događajima iz njegovog privatnog života.
Gosti su iskoristili priliku da posjetiocima obrazlože misiju i ciljeve Udruženja, kao i da predstave kalendare za 2014. godinu, od čije se prodaje jednim dijelom finansira stipendiranje djece kojoj je to potrebno.
Nakon kratke prezentacije Udruženja od strane studenata stipendista, posjetioci su postavljali brojna pitanja na koja je Jovan Divjak rado odgovarao uz pomoć svojih prijatelja i uposlenika. Različite priče i anegdote vezane za život i karijeru generala Divjaka obilježile su noć. Ovom prilikom potpisan je i Ugovor o donaciji, kojim se Cafe Bar Libertad obavezao da će pomoći rad i funkcionisanje Udruženja Obrazovanje gradi BiH, kao i stipendiranje djece. Takođe, u Libertadu se mogu preuzeti i pristupnice Udruženju gospodina Jovana Divjaka, tako da posjetioci, ukoliko to žele, mogu lično pomoći radu ovog Udruženja. Organizatori navode kako je ovo samo jedan u nizu događaja koji će se organizovati u Libertadu, i koji će pružiti mogućnost posjetiocima da lično upoznaju one ljude koji se trude da na najbolji mogući način pomognu razvoju i unapređenju Bosne i Hercegovine kao jedinstvene države.

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.