Festivala Čudna šuma pomjeren za sedam dana

Festivala Čudna šuma pomjeren za sedam dana

Festivalu Čudna šuma, koji objedinjuje umjetnost, muziku i podizanje ekološke svijesti, a koji se trebao održati od 5. do 7. septembra 2014. godine u eko-selu EcoFutura, bit će pomjeren za sedam dana.

Potvrdili su ovu informaciju za portal Sarajevski.ba organizatori festivala.

Cijena dnevne festivalske ulaznice je 10 KM (na dan koncerta 12 KM), dok festivalska karta za tri dana košta 20 KM. Ulaznice za festival Čudna šuma moguće je kupiti putem portala KupiKartu.ba.

Muzički program festivala trebao je izgledati ovako:

  • 5. septembar (petak) – 12h-18h Art & DJ, 18h-01h Obojeni program, Jinx, Skroz, Sikter, Billy Andol, 01h-06h DJ floor
  • 6. septembar (subota) – 12h-18h Art & DJ, 18h-01h Edo Maajka, Letu Štuke, Rundek Cargo Trio, Laka, Strava škola i Corbansick, 01h-06h DJ floor
  • 7. septembar (nedjelja) – 12h-18h Art & DJ, 18h-01h TBF, Darkwood Dub, Rambo Amadeus, Protest, Anarhiv, Intheroom, 01h-06h DJ floor

Da li će raspored nastupa bendova izgledati kako je i planirano saznat ćemo u narednim danima.

Planirano je da u u okviru festivala budu organizovane radionice i izložbe na temu ekologije kroz fotografiju, slikarstvo, kiparstvo, strip, te firedance performans uz nastupe bendova.

Prevoz iz Sarajeva, do i od mjesta održavanja festivala, će biti obezbijeđen posebnim autobuskim linijama. Organizatori su napomenuli i kako je osiguran dovoljan broj parking mjesta, uz detaljnu markaciju od Sarajeva do eko-sela EcoFutura.

Organizatori su najavili da će biti obezbijeđen prevoz iz Sarajeva, do i od mjesta održavanja festivala, i to posebnim autobuskim linijama. Za sve one koji namjeravaju na ovaj festival namjeravaju doći vlastitim automobilom, organizatori su istakli kako je za njih osiguran dovoljan broj parking mjesta.

S obzirom na to da je riječ o festivalu koji se nalazi izvan grada, organizatori su osigurali prostor i infrastrukturu za sve one koji žele da kampuju. Postavljanje šatora, tačnije iznajmljivanje mjesta je 10 KM po šatoru, a boravišna karta je 5 KM po danu.

Ulaznice za kamp će se prodavati na licu mjesta.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.