Femme frontal – prva ženska stand up turneja u Kriterionu

Femme frontal – prva ženska stand up turneja u Kriterionu

Mjesec mart nam donosi nešto što do sada nije bilo na našim prostorima, naime Comedy klub Studio Smijeha pod idejnim i kreativnim vodstvom Marine Orsag organizira “malu žensku” stand up turneju u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

Turneja nosi naziv FEMME FRONTAL, a osnovna ideja je ukazati da i ženama pripada mjesto na comedy sceni. Stand up komičarke Marina Orsag (HR), Miranda Lončar (BiH) i Jelena Radanović (SRB) su udružile svoje snage i odlučile da se zajedno bore protiv svakodnevnih priča kako se nalaze u muškom poslu i da to nije mjesto za njih.  Ovaj projekat će iskoristiti da pokažu svima kako svojim humorom  mogu i više nego parirati bilo kojem kolegi.

Od nedavno su ove tri žene i Ambasadorice WWF Adria za 2015. godinu, pa će samim time promovisati i Earth Hour i S.O.S. za Jadran.

U petak 13. marta 2015. godine ovaj fantastični trio će imati nastup u sarajevskom Kriterionu sa početkom u 20.30 sati. Ulaznice se mogu rezervisati ili kupiti na blagajni art kina Kriterion po cijeni od 5 KM.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.