Federalni ministar pravde na  saslušanju
Zoran Mikulić / Foto: Fbihvlada.gov.ba

Federalni ministar pravde na saslušanju

Iz Tužilaštva BiH su saopštili kako je ministar pravde Federacije BiH Zoran Mikulić pozvan na saslušanje zbog aktivnosti koje provode ta sudska institucija i Agencija za istrage i zaštitu BiH.

Istraga se, prema riječima Borisa Grubešića, portparola bh Tužilaštva, odnosi na istragu za ometanje rada pravosuđa, nedozvoljenim izmještanjem zaštićenog svjedoka iz jednog u drugi kazneno-popravni zavod, u kojem se zaštićeni svjedok nikako ne smije nalaziti, radi opasnosti po sigurnost i život ovog zaštićenog svjedoka.

“Tužiteljstvo BiH i SIPA svojom istragom utvrđuju, ko je i zbog kojih razloga, naredio izmještanje ove osobe, iako svi subjekti uključeni u proces, dobro znaju da se navedeni zaštićeni svjedok, koji je već dobijao prijetnje za sigurnost i život, ni pod kojim uvjetima ne smije dovoditi u tu zatvorsku ustanovu”, izjavio je za Radio Slobodna Evropa  Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Podsjećamo, u petak navečer su pripadnici SIPA-e uhapsili Hidajeta Traku, pomoćnika federalnog ministra pravde za izvršenje krivičnih sankcija. Trako je osumnjičen da je, zloupotrijebivši položaj, izvršio nedozvoljeni premještaj zaštićenog svjedoka iz jednog Kazneno-popravnog zavoda u drugi, u koji nikako nije smio biti premješten, zbog ugroženosti sigurnosti i života zaštićenog svjedoka.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.