Drugi festival dobre hrane Foodini 10. marta u UNITIC-u
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Drugi festival dobre hrane Foodini 10. marta u UNITIC-u

Drugi festival dobre hrane Foodini biće održan 10. marta 2015. godine u UNITIC-u.

Na glavnoj festivalskoj bini biće organizovano predstavljanje proizvoda i usluga, ali i predstavljanje nacionalnih kuhinja i specijaliteta.

Posvećen promociji dobre hrane i kvalitetnih proizvoda Foodini na jednom mjestu okuplja restorane, vinarije, proizvođače kafe, kolača i peciva, proizvođače hrane i pića, ali i proizvođače kuhinjskih aparata i posuđa.

Na prošlom Foodiniju su predstavljena vegetarijanska jela iz Njemačke, tradicionalni japanski sushi, francuska slana i slatka peciva, srneći gulaš, finska čorba od lososa, te bosanske pite i hercegovačka smokvara i redžel i još mnogo ukusnih delicija.

Slogan drugog Foodinija je „Sladokustvo je strast koja se temelji na osjetljivosti za stvari koje gode ukusu“, a organizatori navode da će ponuda izlagača biti šarolika i raznovrsna, cjenovno prilagođena svačijem džepu uz mnoštvo prilika za degustaciju. Svi koji žele saznati kako se pojedini specijaliteti spremaju imat će priliku vidjeti i pitati sve što ih interesuje. Ulaz na festival je besplatan.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.