Dobrinja dobila novo otvoreno dječije igralište
Foto: Novigradsarajevo.ba

Dobrinja dobila novo otvoreno dječije igralište

Na Trgu Zlatnih ljiljana na Dobrinji jučer je otvoreno dječije igralište, drugo na području Mjesne zajednice „Dobrinja B“, jedne od najvećih mjesnih zajednica u Novom Gradu koja ima preko 10.000 stanovnika.

Izgrađeno je na platou nekadašnjeg skloništa, koji je sada pretvoren u mjesto gdje će roditelji, dede i nane rado provoditi vrijeme sa  djecom. Opremljeno je modernim spravama za igru,  tako da će djeca moći uživati na klackalicama, ljuljačkama, toboganu, ali i u nogometu.

Za prvu fazu izdvojeno je 60.000 KM, dok je nabavka i montaža mobilijara i ograde koštala 35.000 KM. U planu je i hortikulturno uređenje prostora uz igralište.

„Ovdje je bilo devastirano sklonište, u prvoj fazi sanirali smo plohu, uradili hidroizolaciju kako bi bila upotrebljiva za druge sadržaje, nakon čega se ušlo u drugu fazu postavljanja mobilijara za dječije igralište i ograde“, kazao je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.

„Na našu molbu općinske stukture izašle su nam u susret i izgradile ovaj lijepi prostor za igru.  Prostor je ranije bio zapušten, stoga pozivam deke, bake, roditelje i djecu da čuvaju igralište, jer je ovaj prostor uređen isključivo za nas“, naglasio je Ekrem Silajdžić, član Savjeta MZ

Na području Novog Grada ima blizu stotinu igrališta i sportskih ploha, a značajan broj onih starijih je oštećen. U narednom periodu radit će se hitna sanacija oštećenog mobilijara na tim igralištima, a tamo gdje bude moguće bit će postavljena i ograda, najavljeno je iz Općine Novi Grad.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.