Devet bendova i 25 pivara na Beer Festu

Sarajevo će po peti put biti domaćin festivala piva koji će se održati od 14. do 16. jula na parkingu Olimpijske dvorane Juan Antonio Samaranch - Zetra.

Ukupno 25 pivara će predstaviti svoje proizvode, a devet bendova i tri demo benda će zabavljati publiku tokom tri dana Konzum Sarajevo Beer Festivala.

Kako su najavili organizatori bit će postavljen i poseban šator pod nazivom Premium Pub namijenjen za ljubitelje piva, ali i one koji žele da probaju nešto novo. Kao i ranijih godina neće nedostajati hrane ni bezalkoholnih pića.

Dnevne ulaznice koštaju 10 KM, a ulaz za sva tri dana Sarajevo Beer Festa je 20 KM.

Kapije festivala će biti otvorene od 15 sati, a kao i ranijih godina besplatan ulaz je do 18 sati. Ulaz za djecu je besplatan, ali obavezno uz pratnju roditelja, koji moraju imati ulaznice.

[caption id="attachment_43934" align="aligncenter" width="670"]BeerFest, Beer fest Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba[/caption]

Ovo je i prvi put da je festival podržan od državnih institucija, tačnije Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo. Uz njihovu podršku će nastupiti i tri demo benda.

Konzum Sarajevo Beer Festival, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) i ove godine promoviše kampanju Ne vozi ako si pio.

"Svjesni smo da će se konzumirati alkohol, stoga apeliramo sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakon i da ne konzumiraju alkohol ako će voziti. Pješaci također trebaju da poštuju propise", kazao je Irfan Nefić portparol MUP­-a KS.

Ispred Olimpijske dvorane Juan Antonio Samaranch Zetra u Sarajevu, od 14. do 16 2016. u sklopu Konzum Sarajevo Beer festivala održat će se prvi Tattoo Gathering u BiH, kojeg organizira tattoo and piercing studio Mustre & Šare iz Sarajeva.

"Cilj nam je da pošaljemo poruku da tetoviranje nije samo puko ocrtavanje kože, već je jedan vid umjetnosti. Svi zainteresovani se mogu prijaviti da se tetoviraju za vrijeme Sarajevo Beer Festa. Popriličnosmo popunjeni, ali ima još mjesta", kazao je Petar Josip Bevanda, glasnogovornik Sarajevo “Tattoo Gatheringa”.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.