Dečki, ovo je mjesec za vas
Foto: Telegraf.rs

Dečki, ovo je mjesec za vas

Jeste li ikada čuli za projekat Movember? E pa muškarci, spakujte svoje britvice na dugih mjesec dana.

Movember je nastao kombiniranjem dvije engleske riječi (moustache – brkovi  i November – novembar), a glavi cilj ovog projekta je podizanje svijesti od raku prostate. Ideja za ovaj projekat je nastala 2003. godine, te shodno tome ovog mjeseca se obilježava jubilarnih deset godina Movembera.

Činjenice

Jedan muškarac svake tri minute dobije dijagnozu karcinoma prostate, a svake trinaeste minute od ove bolesti  po jedan muškarac umre. Na pojavu ove bolesti utiče najčešće genetika, starost, hormoni, te toksini i hemikalije industrijskih proizvoda.

Brkovi kroz sanovnik : Sanjati brkove – očekuje vas dobitak, u slučaju da je neko od bližnjih u drugom stanju, očekujte najvjerovatnije muško dijete; Sanjati ženu s brkovima – očekujte uznemirujuću vijest; Veliki brkovi na nekome – pohvala, uspjeh; Brkovi na sebi – uobraženi ste

Movember je nastao na Novom Zelandu i Australiji, a s obzirom na to da posljednjih par godina milioni muškaraca širom svijeta sudjeluju, ovaj projekat je zadobio okvire globalnog.

Kako biste učestvovali, dovoljno je da uzgajate svoje brkove tokom cijelog mjeseca novembra, s tim da se brkovi i brada se ne smiju spojiti.

Ramu Sing Čauhan je 58-godišnji Indijac s najdužim brkovima na svijetu, od čak 4,26 metara. Brkove je počeo puštati od 1970. godine, pere ih svakih 10 dana, a dnevno potroši dva sata baveći se njima. S obzirom na dužinu njegovih brkova, prilikom izlaska iz kuće primoran je da ih obmota oko vrata.

Što su duži brkovi, samim tim se pokazuje i veća volja. Ako se odlučite na ovaj vid podrše projekta postaćete hodajući plakat koji će širiti priču o ovoj akciji. Stoga, muškarci znate šta vam je činiti, a znamo da vam sigurno to neće teško pasti. Ko to još muškarac voli da brije bradu  svaki dan?

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.