Darko Rundek s turnejom “Apocalypso now” dolazi u Sarajevo

Darko Rundek s turnejom “Apocalypso now” dolazi u Sarajevo

U okviru velike turneje Darka Rundeka „Apocalypso Now“ s limitiranim brojem gradova, čast je pripala i Sarajevu, da u Domu mladih ugosti Darka Rundeka na samom kraju uspješne turneje u subotu 10. februara s početkom u 21h.

Jedan od najboljih i najcjenjenijih rock autora regije, Darko Rundek koji je vodio iznimno popularan bend Haustor dolazi u Sarajevo u sklopu velike turneje „Apocalypso Now“ pokrenute u znak 20 godina od objave prvog Darkovog solo albuma >>Apokalipso<<.

Turneja ‘Apocalypso Now’, pokrenuta u znak 20 godina od objave albuma ‘Apokalipso’, trijumfalno je započela 15. lipnja i nanizala više od 20 koncerata koje je pogledalo više od 120.000 ljudi. Apsolutni rekord drži nastup na beogradskom Beer Festu održan pred 80.000 fanova. Ovaj uspješan tour produkcijski je zaokružen glazbeno scenski projekt, sa sedam pratećih muzičara, autorskim videom Hrvoslave Brkušić, kostimima Olivera Jularića, svjetlosnim efektima Dalibora Radića u režiji Sande Hržić, namijenjen velikim scenama.
On predstavlja svu intimnost, ljepotu i raskoš Rundekove glazbe i poetike, koja je postala dijelom života više generacija publike, od tinejdžera do ljudi koji su za sobom ostavili više od pola stoljeća.

Tako je i za ovaj koncert Rundek okupio muzičare raznih generacija, od izvrsne dvadesetogodišnje saksofonistice Ane Kovačić i vječnog mladića Igora Pavlice na trubi, preko pripadnika nove zagrebačke scene Roka Crnića (Porto Morto) na basu i bubnjevima, Mire Manojlovića na udaraljkama i vibrafonu, Slivia Biočića na bubnjevima, gitari i basu, do članova Cargo Trija, violinistice Isabel i multiinstrumentalista Dušana Vranića Duce.

‘U izboru pjesama, težište je na slavljeničkom albumu Apocalypso i onim pjesmama unazad tih 20 godina, koje nam danas najviše znače’ istaknuo je Rundek, što se i pokazalo set listama dosad održanih nastupa. Osim ključnih momenata albuma, kao što su ‘Apokalipso’, ‘Grane smo na vjetru’, ‘Tranzit’, ‘More more’, ‘Senor’ ili ‘Štrajk željezničara’ Rundek i njegov bend proći će i kroz neke od najvažnijih pjesama raznoraznih repertoara, od Haustora do Cargo Tria.

Nedavno je objavio i novi singl s Ekipom, Tamni jorgovan, koja je zapravo obrada pjesme Tigidigi Rege iz 2001. s albuma „Ruke“, dakle, u novom ruhu. Pjesma koja vas osvaja na prvu svakako će se pjevati i u Arsenalu!

Prvih 500 karata po cijeni od 15 KM, sljedecih 1000 – 20 KM, nakon toga karte ce kostati 25 KM. VIP zone ( lijeva strana) – 35 KM. Ulaznice za koncert se mogu kupiti na biletarnicama BKC i Plato Skenderija te putem portala www.kupikartu.ba – online i na svim prodajnim mjestima u BiH.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.