Čitanje usana: One govore mnogo o vama
Foto: Infoprzasnysz.com

Čitanje usana: One govore mnogo o vama

Nije nepoznanica da su usne izvor seksipila i dio lica koji nerijetko prvo primijetimo na nekome. Međutim, usne predstavljaju mnogo više od sredstva za privlačenje suprotnog pola. Psiholozi smatraju da nam one ukazuju na određene karakterne osobine, zato je bitno da znate tumačiti usta koja vidite. U nastavku ćemo vam pomoći da odgonetnete osnove čitanja usana.

Mala usta karakterišu velikodušnost i dobroćudnost osobe, dok velika otkrivaju ambicioznu prirodu i osobu koja voli da naređuje.

Pune usne znak su povjerenja i hrabrosti, te ih imaju senzibilne i emotivno nezrele osobe. Osobe s ovakvim usnama često su duhovite i znaju se dobro zabavljati.

Iza tankih usana krije su praktične osobe, ali često nesigurne u sebe. Ove osobe su mirne i uravnotežene, te promatraju situaciju iz pozadine kako bi pravedno postupili kada to bude potrebno. Djeluju sramežljivo, no to znaju nekada iskoristiti kao tajno oružje.

Osobe sa širokim usnama imaju veliki krug prijatelja i pravi su perfekcionisti. Uspješne su i talentirane te svoju sudbinu uzimaju u svoje ruke i sami je kroje.

S obzirom na to da je kod većine ljudi jedna usna izraženija od druge, ukoliko se radi o gornjoj usni to ukazuje da je ta osoba impulzivnog karaktera, dok donju naglašenu usnu imaju zavodnici. Ako ipak imate i gornju i donju usnu jednake debljine vi ste dobronamjerna i komunikativna osoba. Pune okrugle usne odaju brižnu i osjetljivu osobu.

Nova saznanja ne mogu škoditi, pokušajte prvo odgonetnuti da li vaše usne govore o vama što psiholozi kažu, pa potom preispitajte svoje poznanike ili buduće ljubavi. Ko zna, možda vam bude od koristi?!

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.