BIHAMK: Stanje na putevima
Foto: jpautoceste.ba

BIHAMK: Stanje na putevima

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, mogući su nailasci na mjestimičnu poledicu. Upozoravamo na mjestimično jače udare vjetra, a izdvajamo magistralni put M-15 Priluka-Glamoč-Mlinište. Vozače napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno na putevima u BiH.

Zbog radova na zamjeni dilatacija na mostu preko rijeke Save na magistralnom putu M-17 u Bosanskom Šamcu  vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Tokom dana, zbog deminiranja terena,  povremene polusatne obustave aktuelne su na magistralnim putevima M-6 Stolac-Ljubinje (07-16 sati), M-4 Teslić-Kotor Varoš (Rujevica, 08-16 sati) i Tuzla-Ugljevik (Banj Brdo, 08-16 sati), kao i na regionalnom putu R-467 Zavidovići-Olovo (Smajilbašići polje, 08-16 sati).  Na magistralnim putevima M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10  i od 13 do 15 sati) i M-16 Banja Luka-Jajce (HE Bočac, 14-14:30 sati),  dolazi do povremenih kraćih obustava, a razlog su minerski radovi.

Zbog radova na području Hrvatske upozoravamo vozače na svakodnevne gužve i duga zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, te im preporučujemo da koriste druge granične prelaze. Na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.