Besplatno klizanje u parku Hastahana
Foto: centar.ba

Besplatno klizanje u parku Hastahana

Najmlađi stanovnici grada prošle godine su imali priliku su uživali u besplatnim terminima na klizalištu u parku Hastahana, a u sklopu Sarajevo Holiday Marketa.

Stoga je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić u petak 27. oktobra 2017. godine potpisao protokol kojim Općina Centar iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvaja 20.000 KM za besplatne termine klizanja na klizalištu u parku Hastahana.

Kako je navedeno u protokolu Fondacija „Sarajevo Navigator“ ima obavezu da pomenuto klizalište postavi od 6. decembra ove godine, a klizanje će biti omogućeno do 11. februara 2018. godine. Besplatni termini klizanja za najmlađe će biti od Nove godine do kraja zimskog raspusta.

Nakon potpisivanja dokumenta načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo jer je ovo važan događaj koji općini i Gradu Sarajevu daje posebnu pozitivnu energiju.

–Općina Centar u saradnji sa partnerskom fondacijom „Sarajevo Navigator“ i ove godine u parku Hastahana odnosno parku prof.dr. Nijaz Duraković može ponuditi mnoštvo sadržaja čime promovišemo dosta pozitivnih stvari za mlade ljude i građane ove općine. Također ove godine ćemo omogućiti prvenstveno najmlađoj populaciji besplatne termine za klizanje. Ovom prilikom ne želimo otkriti šta će se dešavati na prostoru Hastahane, najbolje je sačekati decembar i omogućiti mladima da dođu ii sami vide i osjete draž Marketa, objasnio je Ajnadžić.

U ime Fondacije Sarajevo Navigator protokol je potpisala predsjednica Upravnog odbora ove fondacije Nataša Musa.

-Naša fondacija već sedmu godinu zaredom u saradnji sa Udruženjem građana ZUP (Zona unaprijeđenog poslovanja), realizuje ovaj izuzetno veseli zimski događaj, prvenstveno namijenjen najmlađim stanovnicima našeg grada.  Ovom prilikom se želim zahvaliti predstavnicima Općine Centar, kao državnoj instituciji sa kojom imamo najbolju saradnju i koja je prepoznala važnost ovog projekta, kazala je Musa.

Današnjem potpisivanju protokola također su prisustvovali Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar i njen zamjenik Mustafa Mulić, te Zakira Šero, pomoćnica načelnika iz Službe za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.