Besplatni pregledi krvnih sudova vrata u Općoj bolnici
Foto: Obs.ba

Besplatni pregledi krvnih sudova vrata u Općoj bolnici

Foto: Obs.ba

Foto: Obs.ba

Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, u saradnji s Mojom klinikom organizovala, je u petak akciju besplatnog ultrazvučnog pregleda krvnih sudova vrata.

Kako je za Oslobođenje kazala direktorica Opće bolnice Sebija Izetbegović, u proteklih pola godine organizuje se peta akcija besplatnog pregleda krvnih sudova vrata, a sve u cilju kako bi se građanstvo KS, osvijestilo i shvatilo šta znači preventivno zdravlje.

”Moždani udar je česta i ozbiljna bolest, koja je prvi uzročnik invalidnosti pacijenata koji ga prežive, a treći uzročnik smrtnosti u svijetu. Ulaganjem u preventivno zdravlje svi ćemo imati manje problema. Prvo što ćemo imati socijalno i mentalno zdravu populaciju koja je sposobna da radi, a drugo, nećemo se susretati s poodmaklim oblicima bolesti koje je mnogo teže liječiti”, dodala je Izetbegović.

Kako su posljedice moždanog udara obično trajne i nerijetko rezultiraju invaliditetom, te da nakon jednog moždanog udara, i u više od 30 posto slučajeva, slijedi i naredni objasnio je u razgovoru za Oslobođenje, direktor Moje klinike Emir Talirević.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.