FOTO: Barmeni doveli atmosferu do usijanja
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

FOTO: Barmeni doveli atmosferu do usijanja

POGLEDAJ GALERIJU

Kao što je i najavljeno, jučer je održano takmičenje u flairtendingu. Zahvaljujući talentu takmičara i dobroj organizaciji napravljen je pravi spektakl za oči. Atmosfera je dostigla tačku usijanja, tako da adrenalina i zabave nije manjkalo.

Jučer se u akrobatskoj kategoriji flairtendingu takmičilo 17 učesnika od kojih je većina bila iz Hrvatske. Nažalost, iz Bosne Hercegovine bio je prijavljen samo jedan takmičar. Žiri, Zoran Lukić, Sergej Dedić, Remigiusz Labu i Edis Duvnjak imali su zaista težak zadatak.

Aplauzi, zadivljena lica, zvižduci trajali su od 12.00 sati pa sve do 21.00 sat, kada su nakon proglašenja svi takmičari imali priređenu večeru u hotelu Holiday Inn. Tokom pauze između prvog i drugog kruga takmičenja većina gostiju iz Hrvatske je uživala u sarajevskim ćevapima.

Svi učesnici u znak zahvalnosti dobili su medalje, pobjednici diplome i nagrade, a sponzori zahvalnice i dobru propagandu. Naime, svi takmičari tokom svog nastupa imali su dužnost da istaknu pića koja koriste.

Takmicenje barmena

Antonija Jukić
Foto: Sarajevski.ba

U prvom dijelu takmičenja, u miksologiji prvo mjesto zauzela je. Antonija Jukić iz Hrvatske, drugo mjesto Lukasz Radziulewicz iz Poljske, treće mjesto Nicole Kot također iz Poljske i četvrto mjesto najmlađa takmičarka Amina Habibović iz Bosne i Hercegovine.

U drugom dijelu takmičenja u flairtendingu , najbolji barmen Hrvatske postao je i najbolji barmen Sarajeva, odnosno prvo mjesto zauzeo je Karlo Damijanić. Drugo mjesto zasluženo je osvojio Mario Majcan, a treće mjesto momak koji je privukao najviše pažnje svojom koreografijom Marko Benković. Priznanje je uručeno i Poljskom predstavniku Bartosu koji je osvojio četvrto mjesto.

S obzirom na to da je ovo prvo takmičenje barmena, posjetitelji grada Sarajeva izrazili su svoje zadovoljstvo, te naglasili kako je organizacija bila na nivou. Zbog impresija svih prisutnih, nadamo se da će od ove godine takmičenje barmena postati tradicija našeg grada koja će okupljati najbolje barmene širom svijeta.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.