Aviokompanija Atlasglobal započela letove Sarajevo – Istanbul
Foto: Atlasglobal

Aviokompanija Atlasglobal započela letove Sarajevo – Istanbul

Aviokompanija Atlasglobal, u okviru svoje strategije globalnog rasta i letenja na stateške lokacije, proširila je svoju mrežu novom destinacijom. Atlasglobal je pokrenuo letove sa “zadovoljstvom i privilegijama” iz Sarajeva za Istanbul i obavio svoj prvi let 22. juna.

Ovom prilikom direktor ove kompanije, g. Recep Emanet govorio je o povlaštenim uslugama Atlasglobal-a. Gospodin Emanet je u svom govoru rekao; “Kao što znate, otvaranjem naše linije nastavljamo širiti svoju mrežu od istoka prema zapadu. S novim linijama koje smo dodali našoj mreži u Evropi, Srednjem Istoku, Ukrajini, Rusiji i CIS Regiji dostigli smo broj od preko 50 destinacija. Zbog rastućeg broja destinacija u kombinaciji s izmijenjenim vremenima letenja na postojećim rutama porastao je broj konekcija koje možemo ponuditi. U Bosni i Hercegovini, kao i na svakom našem tržištu, trudit ćemo se postati omiljena aviokompanija po izboru putnika. Naš glavni cilj je upoznati bosanske putnike s privilegiranim svijetom putovanja s Atlasglobal-om, prevesti što više putnika na što više odredišta i pri tome im pružiti najbržu, najefikasniju i najrentabilniju moguću uslugu. Vjerujemo da naša linija za Sarajevo ima zaista sjajnu budućnost.”

Dırektor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Armin Kajmakovıć je rekao ”Raduje nas da je aviokompanija AtlasGlobal, koja sa flotom od 26 najmodernijih Airbus aviona već leti na 50  destinacija u 35 zemalja Evrope i Azije, sada prepoznala Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu kao perspektivnu turističku i poslovnu destinaciju. Ovom sada redovnom linijom se našim putnicima nudi još jedna opcija prema Istanbulu, odnosno najvećem turskom aerodromu Ataturk koji predstavlja jedno od najvećih transfernih središta u svijetu.”

Letovi iz Sarajeva do Istanbula obavljat će se između Međunarodnog aerodroma Sarajevo i istanbulskog Međunarodnog aerodroma Kemal Atatürk četiri puta sedmično – ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i subotom iz Sarajeva.

Karte za letove iz Istanbula mogu se kupiti on-line na atlasglb.com i od ovlaštenih putničkih agencija.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.