Artur Krzykowiak: Izložba fotografija sportista sa sarajevskih planina
Foto: Sarajevski.ba

Artur Krzykowiak: Izložba fotografija sportista sa sarajevskih planina

Foto: Plakat

Foto: Sarajevski.ba

Poljski fotograf Artur Krzykowiak sarajevskoj publici će 7. novembra u sarajevskom Underground klubu, s početkom u 20:00 sati, predstaviti kolekciju fotografija i portreta bosanskohercegovačkih bordera i skijaša pod nazivom ROBIH Photo Exhibition.

Sarajevska publika će imati mogućnost da se upozna sa jednim sasvim novim pristupom prezentiranja umjetničke fotografije.

Artur Krzykowiak rođen je u Kolobrzegu, gradu na sjeverozapadu Poljske. Iako je kroz hobi počeo da se bavi ovim zanimanjem u prvoj godini je već bio primljen za asistenta na prestižnom Koledžu za fotografiju u Ujedinjenom Kraljevstvu. Preseljenjem u London 2002. godine počeo je da se profesionalno bavi fotografijom..

Tokom proteklih godina Krzykowiak imao je priliku da živi i radi u našoj prijestolnici. Tačnije od 2010. godine živi u Sarajevu i vodi kompaniju “Purple Key” koja se bavi retuširanjem fotografije. Njegove fotografije zabilježile su detalje sa mnogih Bosansko Hercegovačkih takmičenja skijanja i bordanja. Ovom prilikom odlučio se da sarajevskoj publici predstavi kolekciju fotografija zanimljive populaciji mlađih sportistia sa Sarajevskih planina.

Ispred njegovog objektiva našli su se, po njegovom mišljenju, jedni od najboljih bordera i skijaša sa naših olimpijskih ljepotica, među kojima je i reprezentativac BiH u snowboardu Faris Biogradlić.

Postavka „ ROBIH Photo Exhibition “ ukljućuje portrete ekstremnih sportista BiH montirane u nove 3D pozadine. Zahvaljujuci kompaniji Burn izložbu će upotpuniti zvuci sarajevskog dj dvoica “KLABIKA COLLECTIVE / DJ-SET DJ NINNO / EFM” I omogućiti svim prisutnim drugačiju atmosferu na exibiciji fotografije.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.