Nakon današnje press konferencije domaćina FK Željezničar, novinarima se obratio i trener AIK-a iz Štokholma – Rikard Norling i kapiten kluba Stefan Ishizaki.

Znamo da ćemo igrati protiv dobrog tima. Imamo veliki respekt prema Željezničaru, historiji ovog kluba i sretni smo što smo ovdje. Utakmica će biti teška i ovdje i u revanšu. Kapiten Nills-Eric Johansson je važan za nas, ali to je fudbal. Nekada igrači nisu na raspolaganju zbog mnogo razloga. On nije ovdje, vidjet ćemo nakon utakmice hoće li nam to biti hendikep, rekao je Norling. Dodao je da zna u kakvu atmosferu navijači prave na Grbavici. Imam dosta prijatelja iz Bosni i Hercegovini koji podržavaju Želju. Slali su mi video priloge, veoma dobra atmosfera je ovdje. Kada je dobra atmosfera, ja dajem sve od sebe tako da to nije loša stvar, kazao je trener švedskog tima.

Kapiten AIK-a, Stefan Ishizaki je naglasio da će utakmica b

iti teška, Željo je dobar tehnički i brz tim. Ovo je veliki izazov za nas, ali znamo da smo i mi dobar tim. Ako damo sve od sebe možemo ostvariti dobar rezultat.

Nakon press konferencije igrači AIK-a su na glavnom terenu Stadiona Grbavica odradila posljednji trening pred prvu utakmicu 2. pretkola Evropske lige.

utakmica između Željezničara i AIK-a igra se od 20:45 sati, revanš je sedam dana kasnije u Štokholmu.