FK Željezničar će u okviru prve utakmice drugog pretkola Evropske lige dočekati švedski AIK, a tim povodom održana je konferencija za medije u Plavom salonu, na kojoj su se obratili šef struke Plavih, Slavko Petrović, te prvotimac, Goran Zakarić.

Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

– Sigurno da je ekipa AIK-a za poštovanje. Ekipa koja 11 puta osvoji šampionat države je za respekt. Imamo respekt straha nemamo. Ovo će biti drugačija utakmica u odnosu na Zetu jer smo imali ogroman pritisak. Ovo je utakmica gdje mi možemo protiv jednog kluba koji je favorit igrati bez tog velikog pritiska i pokazati da se možemo nositi sa takvim ekipama. Nadam se da će moja ekipa pružiti dobru partiju koja će plijeniti. Što se tiče igračkog kadra imamo dva nova igrača koji su prijavljeni, a to su Ramović i Beganović. Imamo i Projića za kojeg čekamo od UEFE potvrdu, kazao je Slavko Petrović.

Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

– Sigurno da nas očekuje sasvim druga utakmica nego protiv Zete. Mi smo u ove dvije utakmice pokazali da smo bolji i kvaliteniji kub što je bio i glavni cilj. U vezi sa sutrašnjom utakmicom, imamo poštovanje, to je veliki klub, kvalitetna ekipa, ali i mi ulazimo u utakmicu sa ozbiljnošču da se pokažemo u što boljem svjetlu sami sebi i naravno publici. Očekujem dobru utakmicu, dat ćemo sve od sebe da napravimo dobar rezultat pred uzvrat u Švedskoj. Nema razloga da se ne nadamo prolazu, rekao je Goran Zakarić.

Utakmica se igra sutra od 20:45 sati uz direktan prenos na SportKlubu.