Hitna sjednica Vlade KS i okupljanje građana nakon sinoćnje saobraćajne nestreće
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Hitna sjednica Vlade KS i okupljanje građana nakon sinoćnje saobraćajne nestreće

Danas sa početkom u 15 sati sati je zakazana hitna sjednica Vlade KS, nakon što su dvije djevojke izgubile život u saobraćajnom udesu, a tema će biti sigurnosna situacija u gradu, tačnije saobraćaju.

Na sjednici će biti prisutan i komesar i tužiteljica, jer su nam potrebne informacije iz svih institucija koje se tiču sigurnost građana Kantona Sarajevo. Na raskrsnice u KS-u smo namjeravali postaviti 24 nova radara, ali to još uvijek nije realizirano, jer su nam zbog žalbe drugih kompanija dva puta odbijeni projekti”, navodi premijer KS i dodaje da se na ovaj način može smanjiti broj saobraćajnih nesreća u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Građani glavnog grada BiH su najavili mirno okupljanje. Kako je navedeno na Facebooku, u pozivu građanima se navodi da će okupljanje početi u 20 sati ispred Zemaljskog muzeja, tačnije na raskrsnici gdje se nesreća desila.

Podsjećamo, u ponedjeljak navečer u 21:35  u ulici Zmaja od Bosne dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je na licu mjesta preminula jedna osoba, dok je druga prebačena u Opštu bolnicu u Sarajevu, a jutros prebačena iz Opšte bolnice na Univerzitetski klinički centar Sarajevo (UKCS).

Nažalost, ubrzo nakon toga ljekari su konstatovali smrt pješakinje, potvrdila je Muamera Šehić, portparol UKCS-a.

Pacijentica je dovezena na Kliniku urgentne medicine bez pulsa i pritiska, gdje je urađen pokušaj reanimacije. Uprkos pokušajima reanimacije, nisu se uspjele povratiti osnovne životne funkcije, kazala je Šehić.

Kako iz MUP-a KS u svom saopštenju navode pronađeno je putničko motorno vozilo marke “VW Golf 6” sa vidnim oštećenjima koja odgovaraju oštećenjima nastalim u ovoj saobraćajnoj nezgodi. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je u momentu saobraćajne nezgode pomenutim vozilom upravljao vozač S.S., rođen 1991.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa drugim policijskim agencijama intenzivno tragaju za vozačem S.S..

 

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.