Policija: Pojedinci bi sutrašnje okupljanje mogli iskoristiti za nove nerede
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Policija: Pojedinci bi sutrašnje okupljanje mogli iskoristiti za nove nerede

Građani Sarajeva i danas su se okupili u centru glavnog grada naše zemlje i blokirali raskrsnicu Titove i Alipašine ulice. Protestima su se pridružili radnici hotela Holidey, kao i radnici ZOI ’84, ali i brojni studenti.

Pojedini građani su u razgovoru za BHT1 najavili masovno okupljanje građana u subotu, ukoliko se ne ispune zahtjevi postavljeni pred Skupštinu Kantona Sarajevo.

Kako javlja BHT1 policija je dobila saznanja da se na nekoliko lokacija mladi pripremaju da sutrašnje okupljanje građana iskoriste kako bi izazvali nerede. Na društvenim mrežama su se pojavile grupe koje potvrđuju policijske navode.

Podsjećamo, Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo jučer prihvatio je sva četiri zahtjeva koje su pred njih stavili predstavnici Plenuma građana i građanki Sarajeva. Danas su zaključke i odgovore predstavnici Kolegija trebali predstaviti Plenumu u 11 sati, međutim sastanka nije bilo jer se predstavnici Plenuma nisu pojavili. Građani su pozvali predstavnike Skupštine da na pregovore dođu večeras u 17,30 sati na Plenum građana i grđanki u Dom mladih i da im tu predstave zaključke i odgovore.

Kolegij će zaključke uputiti i Skupštini Kantona Sarajevo koja bi se o njima trebala izjasniti 24. februara.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.