Policija na Hrasnom brdu pronašla drogu i oružje
Foto: MUP KS

Policija na Hrasnom brdu pronašla drogu i oružje

Dana 22.06.2016.godine u 01,15 sati, u ulici Olovska, općina Novo Sarajevo, policijski službenici II PU lišili su slobode K.I., rođen 1989.godine u Goraždu,  nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 238. i 371. KZ F BiH (Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija).

Prilikom pretresa kod istog je pronađeno i oduzeto 11 pakovanja srednje veličine sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihauanu, jedna kesa sa većom količinom zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, jedna kesa sa praškastom materijom koja asocira na opojnu drogu, 2 tablete koje asociraju na opojnu drogu ecstasy, jedna automatska puška sa okvirom i 17 metaka cal. 7,62 mm.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a K.I. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.