Najveći Halloween Party u gradu

Art kino Kriterion i ove godine obilježava Noć vještica na jedinstven i zanimljiv način. Cjelodnevno druženje započeti će maratonom filmova, a završiti fantastičnim party programom na kojem će nastupiti čak pet DJ izvođača.

U periodu od 15.00 do 19.30h pogledajte maraton horor i animiranih filmova, uz element iznenađenja – naslove istih i uz projekcije se počastite tradicionalnim Halloween slatkišima. Ulaz na projekcije, na kojim možete osvojiti i ulaznice za party, je potpuno besplatan.

Prema starim paganskim vjerovanjima, 31. oktobar je dan kada se granice između živih i mrtvih brišu i njihovi svjetovi preklapaju. Tada mračni duhovi ožive da bi izazvali haos, bolest i štetu. Zato su se na festivalima za noć Svih svetih palile vatre i nosile maske u pokušaju imitacije i smirivanja zlih duhova.

Početak partija je najavljen za 21 sat, a na DJ listi se nalazi čak pet imena: Andromeda, Hibrid, Keon, Said5 i Fa11out koga smo imali priliku slušati i na prvom neonskom partiju u Sarajevu. Najoriginalnije maske i fotke će biti i nagrađene, uz live stream projekciju dešavanja na vanjskom platnu. Zalihe specijalnih efekata, Halloween slatkiša, Somersby cidera i dobre atmosfere neće nestajati cijelu noć, zato skupite hrabrosti i kostimirajte se, a Kriterion će se pobrinuti za sve ostalo.

Ulaznice za party se mogu kupiti na ulazu po cijeni od 5 KM i 7 KM u zavisnosti od toga da li ste maskirani ili ne (porez na nemaštovitost).

Fanovima kostimiranih zabava, ova noć je jedinstvena prilika da pokažu svoju maštovitost. Somersby All Hallows’ Eve je oficijelni naziv za ovogodišnji najveći i najstrašniji Halloween party u gradu. Na otvorenju će plesati grupa Fresh Generation, koji su za ovu priliku kreirali specijalnu koreografiju i video najavu


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.