Koldžo: Iduće godine završetak dvorane na Grbavici i objekta Boško Buha
FOTO: novosarajevo.ba

Koldžo: Iduće godine završetak dvorane na Grbavici i objekta Boško Buha

Na Novogodišnjoj konferenciji za novinare, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo predstavio je kapitalne projekte od društvenog značaja u ovoj općini.

Među njima su završetak izgradnje sportske dvorane na Grbavici u koju je do sada uloženo 8. 983. 663 KM, zatim otvaranje Centra za zdravo starenje Velešići, rekonstrukcija objekta Memorijalnog centra u ulici Trg heroja broj 12 , rekonstrukcija objekta JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo, izrada projektne dokumentacije za izgradnju objekta ambulante i MZ u naselju Hrasno brdo, te nastavak sufinansiranja radova na izgradnji objekta OŠ Aneks.

Pored kapitalnih projekata, općinski načelnik je predstavio i realizirane projekte iz oblasti komunalnih poslova, saobraćaja i zaštite okoliša, zatim iz oblasti prostornog planiranja i imovinskih prava, oblasti socijalne i zdravstvene zaštite i socijalnog uključivanja, boračko invalidske zaštite, iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta i saradnje sa nevladinim organizacijama civilnog društva, zatim civilne zaštite, te opće uprave i mjesnih zajednica.

“Predloženi budžet Općine Novo Sarajevo za 2016. godinu je 13% veći od budžeta Općine za 2015. godinu, a u budžet Općine za 2016. godinu uvršteno je preko 70% opravdanih zahtjeva građana iznesenih tokom 36 javnih rasprava u mjesnim zajednicama”, istakao je načelnik Koldžo.

Kada su u pitanju planirani projekti Općine Novo Sarajevo u narednoj godini općinski načelnik je najavio završetak gradnje objekta Boško Buha, završetak radova prve faze OŠ Aneks, početak radova na objektu mjesne zajednice i ambulante Hrasno brdo, investiciono održavanje objekata mjesnih zajednica Malta, Gornji Kovačići i Hrasno, zatim rekonstrukciju cesta u ulicama Zahira Panjete, rješavanje saobraćaja na području MZ Grbavica, zatim u ulici Ćamila Sijarića, te nastavak izgradnje Južne longitudinale u saradnji sa Direkcijom za puteve KS.

U narednoj godini najavljeno je i poboljšanje saobraćajne infrastrukture gradnjom kružnih tokova u naselju Pofalići kod objekta Fabrike duhana, rekonstrukcija kolovoza u ulicama Topal Osman paše i Hamdije Čemerlića, te izgradnja kanalizacione mreže u ulici Olovska i u naseljima Velešići i Kovačići, kao i izgradnju vodovodne mreže u naselju Pofalići u funkciji smanjenja redukcija vode.

“Nastavit ćemo dinamiku investiranja u kapitalne projekte i iskoristiti mogućnosti uključivanja još većeg broja subjekata na partnerskoj osnovi kako javnog, tako i privatnog sektora u njihovom sufinansiranju, a sve u skladu sa Planom implementacije Strategije integriranog razvoja Općine Novo Sarajevo 2015. – 2017. Godina”, zaključio je načelnik Koldžo, a saopćeno iz Općine Novo Sarajevo.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.