FOTO: Sarajevo pod snježnim pokrivačem

U većem dijelu Bosne i Hercegovine kroz cijelu noć padao je snijeg. Visina snijega izmjerena jutros u sedam sati na Bjelašnici je 19 cm, dok su u Sarajevu izmjerena 3 cm.

Sutra se Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom, dok se u  većem dijelu Hercegovine očekuje razvedravanje. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će između – 10 i – 5 stupnjeva ,dok će najviša dnevna temperatura zraka većinom iznositi između – 7 i – 2 stupnja.

U Sarajevu će sutra biti oblačno sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka iznosit će oko – 6 stupnjeva, a najviša dnevna oko – 3 stupnja.

Za narednu sedmicu meteoalarm izdao je narandžasto upozorenje.

Iz Federalnog meteorološkog zavoda  upozoravaju da se naredne sedmice očekuje veliki pad temeperature zraka, te najavljuju da bi u toku dana moglo pasti i do 20 cm snijega.

U Sarajavu se naredne sedmice očekuju padavine. Najniže jutarnje temperature zraka kretat će se od -7 do -13 stupnjeva, dok će najniže dnevne tempetarature zraka iznositi od -4 do -8 stupnjeva.

Kada je saobraćaj u pitanju, on se odvija otežano i usporeno u svim dijelovima Bosne i Hercegovine, dok se u Sarajevu zbog izvođenja radova usporeno saobraća u ulici Bulevar Meše Selimovića, javljaju iz BIHAMK-a.

Vozači se savjetuju da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.