Zmajevi se porazom oprostili od Svjetskog prvenstva
Foto: Sarajevski.ba

Zmajevi se porazom oprostili od Svjetskog prvenstva

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je i četvrti poraz na Svjetskom rukometnom prvenstvu koje se igra u Kataru.

U posljednjem kolu grupne faze takmičenja bolji od izabranika Dragana Markovića bili su reprezentativci Hrvatske 28:21.

Podsjećamo, rukometaši Bosne i Hercegovine u svom premijernom nastupu na Svjetskom prvenstvu ostvarili su samo jednu pobjedu i to u prvom meču protiv Irana. Na kraju su prvenstvo završili na pretposljednjoj poziciji u grupi.

Poveli su Hrvati sa sedam metara preko Horvata, a na 1:1 poravnao je Toromanović. Nije dugo trebalo izabranicima Slavka Goluže da ponovo preokrenu i nametnu svoj ritam igre, dok su naši rukometaši igrali dosta loše. Benjamin Burić nije bio na nivou prethodnih utakmica, te je skoro svaki udarac po golu završavao iza njegovih leđa, pa je na gol stao Peđa Dejanović, koji je imao nešto više sreće.

S druge strane ni napad nije funkcionisao najbolje. U prvih pola sata igre samo su naša dva igrača postizali golove. Pet golova je dao Toromanović, dok je Perić tri puta tresao mrežu protivnika. Svi golovi su postignuti sa crte. Napravili su naši igrači čak 13 tehničkih grešaka.

Na kraju prvog dijela Hrvati su imali prednost od devet poena (17:8), iako su u jednom trenutku imali i 10 poena prednosti (17:7).

Na otvaranju drugog poluvremena Toromanović je nastavio dobru partiju i smanjio prednost Hrvatske. Naši igrači su uspjeli zaustaviti Hrvate u prvih pet minuta postignu samo jedan pogodak. U petoj minuti susreta Mirkić je s krila uspio pogoditi i postati tek treći igrač koji se upisao u listu strijelaca za naš tim. Kasnije se u listu strijelaca upisao i Janković.

Na kraju je Hrvatska zasluženo slavila.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.