Željo počeo pripreme
Foto: Armin Herić, fkz.ba

Željo počeo pripreme

Amar Osim, šef stručnog štaba Željezničara, obavio je prozivku fudbalera kojoj je prisustvovalo 29 fudbalera.

Među igračima koji su počeli pripreme nema Harisa Hajdarevića koji je prešao u turskog drugoligaša Boluspora. U nastavku prvenstva Osim neće računati ni na Asima Zeca, Anela Hajrića i Nermina Jamaka koji su sporazumno raskinuli ugovore s klubom iz Zvorničke 27.

“Dva-tri odlaska igrača koji do sada nisu bili u prvom planu. Jučer je otišao Hajdar (op.a. Haris Hajdarević) koji je bio u prvom planu. Klub je odlučio da ga pusti. Zaslužio je da mu se izađe ususret, bez obzira što mi više nemamo takvog igrača i faliće nam. želimo mu puno sreće i pokušat ćemo nekoga dovesti na tu poziciju”, rekao je Osim i dodao da je zimi znatno teže dovoditi pojačanja nego u ljetnom prelaznom roku.

On je dodao i to da, unatoč medijskim najavama, nema drugih odlazaka iz tima.

Ove sezone je poseban pritisak na stručni štab Željezničara, koji u ovoj godini puni 100 godina postojanja, a u nastavak sezone ulaze sa zaostatkom od 9 bodova za vodećim gradskim rivalom.

“Tu smo gdje smo. Naš plasman i renome kluba obavezuje na najviše ciljeve. Na drugom smo mjestu sa zaostatkom koji je veći nego što smo se nadali. Koji smo napravili sami u posljednjih par kola. U četvrfinalu smo Kupa. Konkurencija je žestoka i morat ćemo biti minimalno na ovom nivou da bismo zadržali poziciju, a popravit se žestoko ako mislimo nešto više od toga učiniti”, rekao je šef stručnog štaba tima sa Grbavice.

Na prozivci 29 igrača

Na prozivci se pojavilo i nekoliko novih imena, među kojima je i Damir Hrelja koji se nalazi na probnom radu. Devetnaestogodišnji Hrelja je karijeru počeo u Azotu, odakle je prešao u Goražde.

Prozivci su prisustvovali: Filip Erić, Irfan Fejzić, Vedad Muftić, Nikola Milićević – Siniša Stevanović, Ante Blažević, Eldar Šehić, Ivan Milićević, Aleksandar Kosorić, Luka Miletić, Vedran Vrhovac, Amar Drina – Mehmed Alispahić, Petar Bojo, Faruk Duraković, Omar Beća, Amar Mehić, Samir Bekrić, Semir Štilić, Mustafa Mujezinović, Mladen Veselinović, Sedad Subašić, Hamza Gasal, Edin Mujić, Damir Hrelja (probni rad) – Luka Juričić, Ermin Zec, Ivan Lendrić, Salko Nargalić.

Plavi će u narednim danima trenirati na Grbavici i u hotelu Hills na terenu s umjetnom travom, nakon čega putuju u Međugorje gdje su planirana tri pripremna susreta i zo protiv mostarskih klubova Velež i Zrinjski, te protiv Krupe.

Generalku će Plavi odraditi protiv Širokog Brijega 20. februara na Grbavici, ovisno o vremenskim prilikama.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.