Željo dočekuje Rudar, Sarajevo u Bijeljini, Olimpic na Pecari
Foto: D.H. / Sarajevski.ba

Željo dočekuje Rudar, Sarajevo u Bijeljini, Olimpic na Pecari

Danas i sutra se igra petnaesto kolo BH Telecom Premijer lige BiH.

Aktuelni prvak BiH, Željezničar, nakon derbija na Koševu dočekuje ekipu Rudara iz Prijedora. Plavi neće moći računati na Vernesa Selimovića i Tomislava Tomića zbog tri žuta kartona. Tim sa Grbavice u posljednjih šest kola nije poražen, zabilježio je tri remija i tri poraza. Utakmica se igra na Grbavici sutra od 13:30 sati.

“Uz maksimalan angažman te zalaganje siguran sam da možemo doći do nove pobjede”, kratko je kazao Rijad Bajić, igrač Željezničara.

Tim sa Koševa svoju utakmicu petnaestog kola igra u Bijeljini protiv domaćeg Radnika. Sarajevo se nalazi na drugom mjestu, dok je Radnik na devetoj poziciji, i samim tim, izabranici Husrefa Musemića se nameču kao favoriti. Utakmica u Bijeljini je na rasporedu sutra u 13:30 sati.

“Još uvijek analiziramo greške sa prethodne utakmice, kako iste ne bi ponovili u nedjelju u Bijeljini. Nadam se da ćemo bolje ući u utakmicu. Jednostavno, pobjeda je jedino što želimo u Bijeljini”, kazao je Anid Travančić za fcsarajevo.ba.

Olimpic ima najteži zadatak od sarajevskih klubova. Vukovi gostuju kod Širokog Brijega. Tim Faika Kolara je samo jedno mjesto iznad Širokobriježana i to garantuje otvorenu i borbenu utakmicu. Ovi rivali se sastaju sutra od 17:00 sati.

Od ostalih susreta izdvojit ćemo derbi Zrinjskog i Veleža sutra u 14:45 sati.

Vitez – Zvijezda 13:30 h
Leotar – Čelik 13:30 h (subota)
Radnik – Sarajevo 13:30 h (nedjelja)
Slavija – Mladost 13:30 h
Željezničar – Rudar 13:30 h
Travnik – Borac 13:30 h
Zrinjski – Velež 14:45
Široki Brijeg – Olimpic 17:00


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.