VIDEO: Sarajevo u Gradačcu ubjedljivo slavilo protiv Zvijezde
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

VIDEO: Sarajevo u Gradačcu ubjedljivo slavilo protiv Zvijezde

Fudbaleri Sarajeva su u okviru 16. kola Premijer lige BiH u Gradačcu savladali domaću Zvijedzu sa 3:0.

Početak utakmice je kasnio zbog jako lošeg terena i odluke sudija i delegata o odigravanju susreta. U devetoj minuti je Rustemović ubacio loptu, ali se Benko spetljao pred golom Zvijezde. Pet minuta poslije Stojanov koristi grešku Mihojevića, ali šutira pored gola. Veliku priliku je propustio Gadžo u 15.minuti  kada je sa pet metara promašio skoro prazan gol.

Sarajevo je povelo u 18. minuti. Bilbija je izveo slobodan udarac, a Amer Bekić glavom matirao golmana Zvijezde. Samo četiri minute poslije bilo je 2:0. Ponovo je Bilbija ubacio nakon prekida, a nakon gužve najbolje se snašao Leon Benko. Potom je uslijedila slabija igra obje ekipe, Zvijezda je više pokušavala, a u 44. minuti je Stojanov šutirao glavom u dobro postavljenog Bandovića.

U sedmoj minuti nastavka Čović je propustio veliku priliku za smanjenje prednosti Sarajeva kada je dobio loptu pred golom Sarajeva, ali je šutirao pored lijeve stative. U narednom napadu Rustemović šutira pored gola. U 64. minuti je Fačić odlično šutirao sa strane, a Bandović paradom izbacio loptu u korner.

Najljepši trenutak utakmice se desio u 76. minuti utakmice. Kovačević je proigrao Leona Benku koji sa 25 metara fantastičnim lob udarcem postiže svoj drugi, a treći gol za Sarajevo. Do kraja je Benko imap još jednu priliku, ali nije uspio pogoditi.

U narednom kolu Sarajevo na Koševu dočekuje ekipu Borca.

Na ostalim terenima Široki Brijeg je savladao Radnik sa 2:1, Drina nakon preokreta slavila protiv Veleža rezultatom 3:1, Vitez minimalno bio bolji od Čelika, u Mostaru Zrinjski sa 2:0 bio bolji od Slavije, a Sloboda na svom terenu deklasirala Travnik sa 4:0.

https://www.youtube.com/watch?v=jIOghiKloBc

https://www.youtube.com/watch?v=WRrg6V-fZxo

https://www.youtube.com/watch?v=zF8IVicxAyo


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.