Velkoski: Krivica za poraz je moja
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Velkoski: Krivica za poraz je moja

Fudbaleri Sarajeva poraženi su u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine od gradskog rivala Željezničara 2:1 u 113. međusobnom ligaškom okršaju ove dvije ekipe.

Krivicu za poraz preuzeo je na sebe Krste Velkoski koji je za zvaničnu stranicu kluba s Koševa prenio svoje mišljenje nakon utakmice.

“Sigurno je da je razočarenje poslije utakmice veliko. Želim istači da preuzimam na sebe krivicu za današnji poraz. Nisam iskoristio dobre prilike na početku utakmice, gdje smo mogli utakmicu okrenuti u smjeru koji nama odgovara. Kao jedan od iskusnijih igrača u ekipi, jednostavno mi se to ne smije dešavati i za to nema opravdanja bar što se mene tiče.”, rekao je Velkoski i dodao:

“Danas nismo bili na nivou na kojem smo bili u proteklim sedmicama. Prvi ja, pa svi ostali. Moramo se izdići poslije poraza i pokazati reakciju nadolazećeg vikenda protiv Borca. U današnjem susretu nismo opravdali to što igramo u ovom dresu i toga moramo biti svjesni.”

Velkoski se zahvalio navijačima na velikoj podršci kako danas, tako i dan ranije kada je utakmica odgođena zbog snježnih padavina, te poručio da vjeruje u ekipu  i da će oni, u utakmicama koje dolaze, dati sve od sebe da obraduju navijače.

Naredno kolo fudbaleri Sarajeva, na stadionu Asim Ferhatović Hase, dočekuju banjalučki Borac.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.