Uskoro 7. Karate World Grand Prix Sarajevo – Alija Izetbegović 2015

Uskoro 7. Karate World Grand Prix Sarajevo – Alija Izetbegović 2015

Tradicionalni međunarodni karate turnir Karate World Grand Prix Sarajevo – Alija Izetbegović 2015. održat će se početkom narednog mjeseca u Sarajevu.

Turnir okuplja najbolje sportiste iz Bosne i Hercegovine, ali i druge klubove i reprezentacije iz inostranstva. Turnir se održava u našem gradu, u dvorani Osnovne škole Saburina, 5. aprila sa početkom od 9.00 sati. Finalne borbe i dodjela medalja će se održati u Domu mladih isti dan od 18.00 sati.

Pokrovitelji manifestacije su Predsjedništvo BiH, Vijeće ministara BiH, Vlada Federacije BiH, Kanton Sarajevo, Ministarstvo za boračka pitanja i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Grad Sarajevo.

Organizatori turnira su članovi sljedećih udruženja: Karate savez BiH, Karate savez FBiH, Karate savez Kantona Sarajevo, Vrhunskog sporta karate savez Grada Sarajeva, Univerzitetski sportski karate savez FBiH, Univerzitetski sportski karate savez Kantona Sarajevo, Univerzitetski sportski karate savez Grada Sarajeva i Univerzitetski karate klub “Bosna” Sarajevo.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.