FOTO: Ubjedljiva pobjeda Željezničara nad Vitezom
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

FOTO: Ubjedljiva pobjeda Željezničara nad Vitezom

POGLEDAJ GALERIJU

Nakon što su pobijedili Travnik i tako prekinuli neugodnu tradiciju na Piroti, Plavi su dans u okviru 18. kola kola BHT Premijer lige BiH, dočekali ekipu Viteza na Grbavici i osvojili sva tri boda.

Željezničar je poveo već u 7 minuti susreta, strijelac je bio Muamer Svraka nakon sjajne akcije Tomića i Hodžića. Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao, te je na semaforu ostalo 1:0 za ekipu Željezničara.

U drugom poluvremenu gledaoci su vidjeli tri pogotka.

U 54. minuti susreta sviran je penal za ekipu Željezničara, a precizan sa bijele tačke bio je Selimović za vodstvo od 2:0.

Ekipa Željezničara je nastavila svoju dominaciju i postigla i treći pogodak u 66. minuti susreta. Strijelac ovog gola bio je Hodžić nakon asistencije Stanića.

Igrala se 67. minuta kada su gosti došli do utješnog gola. Mišić je smanjio rezuitat na 3:1. prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca.

U nastavku susreta ekipa Viteza je krenula ofanzivnije, i imali su odličnu priliku u 74. minuti. Nakon loše reakcije Željine odbrane, Hasanović sa četiri metra ne postiže pogodak.

Do kraja susreta još jedna prilika za ekipu željezničara, Srđan Stanić je nakon sjajne solo akcije šutirao, ali lopta je pogodila stativu.

Željezničar je ovom pobjedom barem privremeno preuzeo prvo mjesto na tabeli.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.