U nedjelju počinje Sarajevo polumaraton
Foto: Samir Cacan, Sarajevski.ba

U nedjelju počinje Sarajevo polumaraton

Deveti Coca-Cola Sarajevo polumaraton i Novo Nordisk Fun Run utrka/šetnja za građane dužine 4 kilometra, održat će se 20. septembra 2015. godine sa početkom u 9 sati ispred BBI Centra. Za utrku koju tradicionalno organizuje Udruženje Marathon Sarajevo, registrovano je rekordnih 1460 takmičara i takmičarki iz 32 zemlje.

Start utrke zvanično će označiti ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Edward Ferguson.

Kao i prethodnih godina utrka će se odvijati ulicama: Maršala Tita, Alipašina, Patriotske lige do Pionirske doline, te u pravcu Marijin dvora, Vrbanje, Vilsonovog šetalište pored hotela Bristol, te ulicama Hiseta, Obala Kulina bana; Bentbaša; Aleja ambasadora; do mosta Kozja ćuprija i konačno ulicama Telali, Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita do BBI centra gdje je cilj.

Organizaciju 9. Coca-Cola Sarajevo polumaratona i Novo Nordisk Fun Run podržavaju: Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Konzum, Novo Nordisk, Bosnalijek, Nestle, Orthomol sport, Guma M, Kakanj Cement, New Event, Ecoton, BBI Centar, Općina Centar Sarajevo, Residence Inn Marriott, Courtyard Marriott, Vlada Kantona Sarajevo, Bio Save, Posao.ba, Hostel Massimo, Garmin, Sarajevo City Centar, Ambasada Kraljevine Velike Britanije, Poliklinika Al Tawil, Rahatlook, GBT, Grad Sarajevo, Zlatar Sofić, Ramis, D&H Agency, Ekopak, Laško pivo, Kult, kao i medijski pokrovitelji Klix.ba, Antena radio, akta.ba, trcanje.rs i trcanje.hr.

U toku utrke će na snazi biti poseban režim saobraćaja a svi građani se mole da kao publika izađu i podrže učesnike i uživaju u zabavnom programu u zoni starta i cilja.

“Poslije uzbudljivog sportskog ljeta evo još  jedne lijepe sportske prilike za stotine rekreativaca širom regiona i širom Bosne i Hercegovine da učestvuju na sarajevskom polumaratonu. Siguran sam da će svi uživati u ovom lijepom i prijateljskom gradu. Čestitam prije svega organizatorima za istrajnost i viziju i jer su poklonili Bosni i Hercegovini  ovakav događaj“, istakao je ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini, NJ.E. Edward Ferguson te pozvao sve građane da se pridruže najmasovnijem sportskom projektu u Bosni i Hercegovini.

Foto: Sarajevo polumarathon

Foto: Sarajevo polumarathon


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.