U nedjelju otvorenje streljane na Grbavici
Foto: novosarajevo.ba

U nedjelju otvorenje streljane na Grbavici

Na konferenciji za novinare, povodom otvaranja streljanje u okviru Sportske dvorane “Novo Sarajevo”, općinski načelnik Nedžad Koldžo je rekao da je završena ralizacija projekta – strelište za vazdušno oružje u skladu sa standardima koji zadovoljavaju kriterije za takmičenje zadate od strane Evropske streljačke konfederacije (ESC) i Međunarodne streljačke federacije (ISSF). Za ove namjene izdvojeno je 217.210 KM.

Streljana će osim takmičenja najvišeg nivoa, omogućiti i rekreativno bavljenje streljaštvom.

Načelnik je podsjetio je da je nekada na području Novog Sarajeva bilo pet strelišta i deset sportskih klubova koji su se bavili streljaštvom.

U streljani u okviru Sportske dvorane Novo Sarajevo na dan otvorenja, 24. februara, počinje i takmičarska sezona u streljaštvu na kojoj će učestvovati 18 streljačkih klubova.

“Cilj nam je da ovaj tradicionalni sport koji je imao veliki broj poklonika ponovo vratimo mladima”, rekao je načelnik Koldžo.

Prema riječima direktora Sportske dvorane „ Novo Sarajevo“ Mirze Ramića, u narednom periodu biće organizovana i škola streljaštva za djecu iz Novog Sarajeva.

“Otvorenje ovakve jedne streljane omogućava da bh. takmičari budu u korak sa svojim kolegama iz drugih zemalja, te da u ostvaruju norme koje će im biti potrebne za kvalifikacije na svjetskim takmičenjima”, izjavila je Aida Hunček Pita u ime Streljačkog saveza BiH,


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.