U Kini napušteni psi zakopani živi
Foto: Dailymail.co.uk

U Kini napušteni psi zakopani živi

Aktivisti za dobrobit životinja u Kini nedavno su otkrili desetine napuštenih pasa, uključujući i nekoliko štenaca u masovnoj grobnici, gdje ih je neko zakopao žive.

Oko stotinu životinja bilo je bačeno u jarak dubok 20 metara. Aktivisti smatraju da su za to krivi vladini službenici, jer je toliko duboka rupa mogla biti iskopana samo pomoću teške mehanizacije.

Udruženje Yinchuan Dawn Pets Home istragu je započelo nakon što je žena prijavila da je u potrazi za svojim psom u blizini deponije u Alexa Leagu, na granici s Mongolijom, vidjela da su psi zarobljeni. Kako navodi, u tom području se na pse gleda kao na gamad.

Borac za prava životinja Li Yeh kazao je da su sutradan otišli na prijavljeno mjesto, ali da je rupa bila već zakopana. Kada su počeli kopati začulo se cviljenje.

Volonteri su uspjeli spasiti nekoliko istraumatiziranih pasa. Na mjestu gdje su psi bili zakopani, pronašli su samo šest mrtvih pasa na kojima su se vidjele povrede nanesene bagerom. Samim tim zaključili su da su mrtva tijela pasa prenesena na drugu lokaciju.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.