U derbiju za prvo mjesto Željo dočekuje Borac, na Koševo dolazi Leotar
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

U derbiju za prvo mjesto Željo dočekuje Borac, na Koševo dolazi Leotar

Danas je na rasporedu sedam utakmica 19. kola BH Telecom Premijer lige BiH.

U derbiju kola, prvoplasirani Željezničar će ugostiti drugoplasirani Borac. Plavi sa Grbavice imaju bod prednosti u odnosu na Banjalučane, ali i pored toga klub iz Zvorničke najavljuje pobjedu i da se neće zadovoljiti jednim bodom. Borac na Grbavici stiže u krizi, posljednje tri utakmice je poražen, a dodajmo i to da danas neće nastupiti najbolji strijelac Borca, Joco Stokić zbog suspenzije. Šef struke domaćih može računati na sve fudbalere, osim na suspendovanog Semira Kerlu. Podsjetimo i da je južna tribina stadiona zatvorena zbog sniježnog pokrivača, a najvatreniji navijači oba kluba biće smješteni na sjevernoj tribini, ali naravno, u odvojenim sektorima. Susret počinje u 14 sati.

Danas, sa početkom od 17 sati, fudbaleri Sarajeva igraju posljednju takmičarsku utakmicu ove godine. Nakon poraza u prošlom kolu od Širokog Brijega, bordo momčad će pobjedu tražiti protiv trebinjskog Leotara. Sarajevo trenutno dijeli treće mjesto sa Zrinjskim i Širokim Brijegom sa po 33 osvojena boda, dok je Leotar posljednji na tabeli sa samo devet osvojenih bodova. Igrački kadar Sarajeva pred ovu utakmicu i nije baš sjajan. Zbog tri žuta kartona neće nastupiti Mahir Karić i Ognjen Todorović, zbog povrede neće biti Marija Tadejevića, a pod znakom pitanja su nastupi Nikole Komazeca i Samira Radovca. Ova dva rivala su do sada se sastala 12 puta, Sarajevo je slavilo 11 puta, a jedna utakmica je završena bez golova.

Na ostalim utakmicama Zvijezda će ugostiti Slaviju, Široki će na gostovanju u Prijedor, Travnik dočekuje mostarski Zrinjski, Radnik ide u goste Vitezu, a u derbiju starih rivala Velež dočekuje Čelika.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.