Trka u čast demokratije – 15. jula na Vilsonovom šetalištu
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Trka u čast demokratije – 15. jula na Vilsonovom šetalištu

Na inicijativu Turske ambasade u Bosni i Hercegovini, 15. jula u 10 sati na Vilsonovom šetalištu, bit će održana kratka ljetna utrka pod nazivom „Trka za demokratiju – 15. juli“.

 Ova sportska i društveno odgovorna utrka se organizuje u čast demokratije turskog naroda. Uzimajući u obzir događaje koji su se desili 2016. godine u Turskoj u noći izmedju 15. i 16. jula, tačnije neuspjeli pokušaj državnog udara, cilj ove trke je okupljanje predstavnika svih generacija te slanje poruke podrške, ne samo turskom, već i svim narodima širom planete koji promovišu vrijednosti mira i demokratije.

Na ovoj kratkoj i društveno odgovornoj utrci/šetnji od 3,5 km, koja će startati ispred Ambasade Republike Turske i voditi kroz Vilsonovo šetalište, očekuje se učešće i do pet stotina učesnika. S obzirom da je „Trka za demokratiju – 15. juli“ dovoljno kratka da se dionica može brzo preći i šetnjom, učešće je dostupno i osobama koje ne treniraju redovno.

Učešće na ovoj utrci je besplatno, a svi zainteresirani učesnici moći će podići svoje startne brojeve u petak, 14. jula na III spratu BBI centra na štandu Udruženja Marathon od 16 do 20  sati, kao i na sam dan trke, 15. jula od 9 do 9.45 sati u zoni starta/cilja utrke, također na štandu NVO Marathon.

Za pobjednike i pobjednice pokrovitelji trke pripremili su posebne nagrade i poklone. Nagradni fond iznosi 1000, 500 i 250 KM za prva tri mjesta u muškoj i u ženskoj kategoriji, a za prvoplasirane učesnike i učesnice Turkish Airlines je pripremio i poklon avio karte za bilo koju destinaciju u Republici Turskoj.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.