Sudija Bandić skinut sa liste i narednu sezonu, kazne za FK Sarajevo i FK Željezničar
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Sudija Bandić skinut sa liste i narednu sezonu, kazne za FK Sarajevo i FK Željezničar

Komitet za sudije i suđenje na današnjoj sjednici izrekao kaznu za sudiju Bandića

Na sjednica Komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH održanoj danas Sarajevu analizirano je suđenje na utakmicama 7., 8. i 9. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Na sjednici je odlučeno da se glavni sudija utakmice IX kola FK Radnik – HŠK Zrinjski, Antoni Bandić iz Gruda zbog propusta u suđenju skida sa liste sudija Premijer lige za tekuću sezonu, kao i za sezonu 2017/2018.

Novčane kazne za gradske rivale

Disciplinska komisija NS/FS BiH pod predsjedavanjem Nermina Kljajića na sjednici održanoj danas u Sarajevu rješavala je disciplinska pitanja iz svoje nadležnosti, te je donijela odluke kako slijedi:

Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Široki Brijeg-Sarajevo (Finale Kup-a BiH, revanš utakmica)

NK „Široki Brijeg“, novčana kazna u iznosu 25.000,00 KM i 7 (sedam) utakmica bez prisustva publike (propusti u organizaciji utakmice, podsticanje mržnje prema drugim licima po osnovu nacije i religije od strane navijača, skandiranje fašističkih slogana, omalovažavanje državne himne, upotreba pirotehničkih sredstava, distribucija alkohola na stadionu);

 

Sarajevo-Željezničar (BH Telecom Premijer liga BiH, VIII kolo)

FK „Sarajevo“, novčana kazna u iznosu 2.500,00 KM (propusti u organizaciji utakmice, upotreba veće količine pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača). FK „Željezničar“, novčana kazna u iznosu 1.500,00 KM (upotreba  pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača).

 

Čelik-Olimpic  (BH Telecom Premijer liga BiH, VIII kolo)

NK „Čelik“, novčana kazna u iznosu 1.500,00 KM (propusti u organizaciji utakmice, upotreba pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača).


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.