Strijelci razočarani porazom
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Strijelci razočarani porazom

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Belgije na Grbavici 3:4, a razočarani nakon poraza bili su strijelci pogodaka za naš državni tim.

“Mislim da smo naivno primili golove. Igrali smo protiv jake reprezentacije koja ima 12-13 igrača koji mogu riješiti utakmicu. Mi nismo u ovu situaciju trebali da dolazimo i ranijesmo trebali završiti situaciju u našoj grupi, ali šta je tu je”, rekao je Haris Medunjanin.

“Dolaze nove kvalifikacije, novi momci, i to je bitno za nas. Moramo bodriti jedni druge i da se plasiramo u idućim kvalifikacijama”, dodao je Medunjanin.

BiH - Belgija, Edin Višća

Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Edin Višća je rekao kako je šteta što su jeftino primili golove.

“Odlično smo odigrali prvih 45 minuta. Imali smo rezultat 2:1, ali poslije smo prelagano primili ta dva gola i tu je bio kraj protiv reprezentacije kao što je Belgija. Oni imaju svjetske igrače i koriste svaku grešku”, rekao je Višća.

Dario Đumić je kazao kako je Belgija jedna od najjačih ekipa u Evropi.

“Bilo je teško, svi smo se borili koliko god smo mogli i izgubili smo od danas bolje reprezentacije”, rekao je štoper reprezentacije Bosne i Hercegovine

Džeko: Ovo nema veze s profesionalnim fudbalom

Edin Džeko, kapiten našeg državnog tima, nije krio razočaranje nakon utakmice.
On je u izjavi za BHT rekao da su igrači dali svoj maksimum, ali da su golovi koje su primili nevjerovatni.

BiH - Belgija

Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

“Od prvog do zadnjeg igrača svi dali svoj maksimum. Želja je bila i borili smo se do zadnje minute i to nam niko ne može osporiti. Siguran sam da danas nismo smjeli izgubiti utakmicu. Teren je bio težak, a ni u taboru Belgije nakon prvog poluvremena nisu razmišljali o pobjedi. Golove koje smo primili nemaju veze sa profesionalnim fudbalom, jer ako želimo da napredujemo, ne možemo ovakve golove primiti. Da nije žalosno bili bi smiješno”, rekao je Džeko.

On je naglasio da to nije stvar niti odbrane niti napada, već čitavog tima koji zajedno i napada i brani se.

Posljednji meč kvalifikacija Zmajevi igraju u utorak 10. oktobra protiv Estonije.

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.