Sergio Ramos – čovjek zvani crveni karton

Sergio Ramos – čovjek zvani crveni karton

Španjolski fudbaler Sergio Ramos Garcia jedan je od najboljih fudbalera današnjice, a poznat je i po svojoj oštroj naravi. Naime, prema statistikama, u totalu je zaradio 24 crvena kartona prilikom 526 utakmica. Prema tome, trenutno je igrač sa najviše crvenih kartona, a ni žuti kartoni mu nisu strani – njih je do sada dobio 148.

U fudbalu je, kao i u svim ostalim sportovima, neophodna struktura i konkretna pravila kojih se svi trebaju pridržavati. Kršenje pravila igre može se odraziti na suigrače i dovesti do brojnih problema. Da bi se bilo kakvi problemi izbjegli, spomenute aktivnosti imaju tačno uspostavljenja pravila igre, gdje bez poštovanja svojih suigrača i fer igre, teško da se može ostvariti uspjeh. To je upravo ono na čemu Ramosu mnogi zamijeraju, jer smatraju da nema poštovanja ni prema kome. Na njegovu sreću, to ne umanjuje njegov kvalitet, pa je i naš dijamant, Edin Džeko, jednom prilikom izjavio da je Sergio Ramos definitivno jedan od najboljih defanzivaca. Pored Marcela, Luke Modrič, Toni Kroos i Cristiana Ronaldo, Sergio Ramos je izabran za FIFA-inu momčad godine, i to već osmi put.

Ponašanje Ramosa na terenu izaziva brojne komentare, kako navijača tako i laika, međutim, njegova uzbudljiva igra najviše privlači osobe koje uživaju u live online klađenju. Zatražili smo komentar urednika hrvatske stranice o online casinu, Filipa, i rekao je sljedeće: “Predviđanje tokom same utakmice, npr. klađenje na to koliko će biti kartona, daje osjećaj aktivnog učestvovanja u igri.” Vjerni fanovi Sergia Ramosa, do sada su upoznali njegov temperament, i mnogi od njih mogu naslutiti kada je moguće da tenzija na terenu poraste do te mjere da izazove njegovu burnu reakciju koju će sudac kazniti kartonom.

Posljednji crveni karton je zaradio protiv Athletica, ujedno i 19. po redu kada je riječ o španjolskom prvenstvu. Nakon što je propustio tri utakmice zbog slomljenog nosa, Ramos se na teren vratio sa maskom na licu, a ubrzo je isti teren napustio zbog kršenja pravila igre.

Za sada se njegova promjena što se tiče “sakupljanja” kartona nije dogodila, a izgleda da će njegova borbenost ostati ista i u budućnosti. Njegov tim je usprkos tome i dalje uspješan i rijetko trpi posljedice njegovog oštrog ponašanja. To je odlično iz razloga što je Real nemoguće zamisliti bez kapetana Ramosa.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.