FOTO: Sedam sportista predstavljat će BiH na EYOFU

Zimski olimpijski festival mladih (EYOF) bit će održan od 25. do 31. januara 2015. godine u Vorarlbergu (Montafon), pokrajini između Austrije i Lihtenštajna.  Bosnu i Hercegovinu će na ovom takmičenju predstavljati sedam sportista i sportistkinja.

Takmičenja u Alpskom Skijanju i Kros Kantri Skijanju će biti organizovana u Lihtenštajnu, a sva ostala takmičenja, kao i ceremonija otvaranja i zatvaranja u Austriji. Na takmičenju će učestvovati preko 1000 sportista iz 40 evropskih zemalja koji će se takmičiti u osam disciplina.

Našu zemlju će predstavljati Stefan Anić (Ski Trčanje), Teodora Đukić (Biatlon i Ski trčanje), Emir Lokmić (Alpsko Skijanje), Šejla Merdanović (Alpsko Skijanje), Sara Muminović (Biatlon i Ski trčanje), Alma Šehić (Umjetničko klizanje) i Boris Škripina (Biatlon).

Nedžad Mirojević, trener skijaškog tima je kazao da su se takmičari uspjeli kvalitetno pripremiti i nadaju se da će ostvariti što bolji rezultat te Bosnu i Hercegovinu predstaviti u najboljem svjetlu.

Odlukom Ministarstva civilnih poslova, za mlade bosanskohercegovačke sportiste nije izdvojen novac. Ipak, unatoč finansijskim problemima, sportisti su obezbijedili opremu i novac za pripreme.

Sarajevo i Istočno Sarajevo će biti domaćini EYOF-a 2017. godine, jedinog multi sportskog događaja koji uključuje i zimske i ljetnje festivale, a u kojima se takmiče sportisti uzrasta od 15 do 18 godina.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.