Sarajevo u nastavak prvenstva ulazi jače za dva igrača
Foto: Sarajevski.ba

Sarajevo u nastavak prvenstva ulazi jače za dva igrača

Nakon obavljenih ljekarskih pregleda danas je održana i prozivka prvotimaca FK Sarajevo.

Jedini koji nije prisustvovao današnjoj prozivci je Joachim Adukor, ali se očekuje da će se on već sutra.

U nastavku prvenstva šef stručnog štaba FK Sarajevo Vinko Marinović će na raspolaganju imati Adnana Kanurića koji je na Koševo stigao još krajem godine iz slovačkog Sereda i bivšu mladu nadu Bordo tima Dala Varenanovića koji se vratio na Koševo iz Akademije Liverpoola.

Prvi trening planiran je već u utorak u Sarajevu, a za četvrtak je najavljen put u Ljubuški gdje će igrači prvaka Bosne i Hercegovine odigrati i jednu prijateljsku utakmicu. Dalji plan i program priprema će ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

Prozivci, koja je održana u hotelu Ibis, odazvali su se: Dizdarević, Džafić, Kanurić, Kovačević, Šahinović, Bešić, Dupovac, Miličević, Hebibović, Hodžić, Šabanović, Islamović, Pidro, Salčin, Đokanović, Oremuš, Pejović, F. Hodžić, Mustedanagić, Sušić, Rahmanović, Varešanović, Ramić, Fanimo, Tatar, Jukić, Milanović, Velkoski, Dervišagić, Ahmetović i Handžić. Joachim Adukor nije prusustvovao današnjoj prozivci, ali već sutra će se pridružiti ekipi na prvom treningu.

Konačno smo startovali nakon duge pauze i željno iščekujemo da izađemo na teren, počnemo trenirati i spremati se za ono što nas očekuje u nastavku sezone. Pokušat ćemo ostvariti naše ciljeve, svi znamo koji su. Svi igrači su spremni, spremiti ćemo se i dodatno na ovim pripremama. Očekujem prije svega da budemo zdravi i živi, te da nas povrede zaobiđu. Nije bilo previše odmora. Imali smo program koji smo dobili i koji smo odradili. Odmorili smo se i napunili baterije, a onda krenuli sa programom i pripremama“, rekao je Krste Velkoski.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.