“Sarajevo grade moj”
Foto: Story.hr

“Sarajevo grade moj”

Na današnji dan 1953. godine rođena je legenda narodne muzike Halid Bešlić. Muzikom se počeo baviti još od osnovne škole, a nakon vojske počinje nastupati u mnogim restoranima.

Halid Bešlić je veoma cijenjen i kao čovjek i kao pjevač. Koliko ga ljudi vole dokazao je koncert održan ovog ljeta na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ kada je prisustvovalo i uživalo u njegovim hitovima više od trideset hiljada posjetilaca.Organizirao je preko 500 humanitarnih koncerata širom zapadne Evrope. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za muzička dostignuća.

Prije četiri godine javnost je potresla vijest o saobraćajnoj nesreći Halida Bešlića, u kojoj je bio teško povrijeđen. Sreća mu se ipak osmjehnula, te njegovi fanovi i danas imaju priliku uživati u starim i novim hitovima.

Nakon pet godina Halid je objavio novi album pod nazivom „Romanija“ na kojem se nalazi 11 pjesama.

Najslušanije pjesme od početka njegove karijere su: “Okuje me care”, “Ja se Bosni spremam”, „Kad zaigra srce od meraka“, „Miljacka“, „Prvi poljubac“, „Rajske ptice“, „Snježana“, „U meni jesen je“, „Zlatne strune“, „Neću, neću dijamante“ i još mnogo drugih.

“Ko bi reko čuda da se dese, pa Miljacka mostove odnese” – http://www.youtube.com/watch?v=fUFWt2csQ5g


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.