Samir Cerić novi predsjednik FK Željezničar
Foto: fkzeljeznicar.ba

Samir Cerić novi predsjednik FK Željezničar

Redovna sjednica Skupštine FK Željezničar na kojoj su delegati odabrali novo rukovodstvo sarajevskog kluba, održana je u hotelu Garden City u Konjicu.

Sjednica je počela minutom šutnje za preminulog predsjednika kluba iz Zvorničke 27, Admira Džubura.

Na sjednici, kojoj su prisustvovala 42 delegata, delegat Adnan Džindo je predstavio potencijalni modalitet funkcionisanja Kluba, koji je kasnije i usvojen, a koji je pripremao s grupom delegata proteklih šest mjeseci.

Jedna od značajnijih stavki jeste otvaranje kluba prema strateškom partneru uz maksimalnu zaštitu imovine FK Željezničar i svih simbola tima s Grbavice.

Također su odabrani i članovi radne grupe radne grupe koji će raditi na razradi modela i promjeni Statuta.

Prisutnima se obratio potpredsjednik Kluba, Jasmin Badžak, koji se osvrnuo na prethodni period, ali i predložio Samira Cerića za novog predsjednika kluba, što je potvrđeno i glasanjem.

Cerić je rođen u Banja Luci, a u bh. javnosti se predstavlja kao uspješni poduzetnik, koji već tridesetak godina živi i radi u Londonu. Godinama radi u modnoj industriji, ali je istovremeno zaljubljenik u sport.

Također je odlučeno i to da će Upravni odbor činiti potpredsjednik Jasmin Badžak, te Nazif Hasanbegović, Selen Balić, Daver Balić, Kenan Ademović i Fuad Zukić, Dino Husak-Osmanović i Sam X. Li.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.