Rukometaši pokazali karakter i ostvarili historijsku pobjedu
Foto: Sarajevski.ba

Rukometaši pokazali karakter i ostvarili historijsku pobjedu

Rukometaši naše reprezentacije odigrali su prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu protiv Irana, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka rezultat je glasio 30:25.

Prvi, historijski, pogodak za BiH na jednom svjetskom prvenstvu je postigao Duško Čelica. U dvorani se nalazilo i oko 200 navijača naše zemlje, te su tokom svih 60 minuta pružali podršku svojim rukometašima.

Od prve do 21 minute se igralo gol za golom, a od 22 minute su Iranci vodili u dva navrata sa po dva razlike. Ipak, do kraja prvog dijela su Iranci napravili dobru seriju i na poluvrijeme otišli rezultatom 16:12.

Selektor Marković je održao bukvicu svojim rukometašima koji su u drugo poluvrijeme ušli fantastično. Napravil isu seriju od 8:0 i povel isa 20:16. Tek na devet minuta su Iranci postigli prvi pogodak.

Potom su rukometaši Irana ponovo stigli rezultat, ali Čelica i Ovčina su svojim golovima donijeli novu prednost od pet razlike za našu zemlju. Do kraja su Iranci pokušali doći do izjednačenja, ali odlična odbrana naše reprezentacije to nije dopustila i na kraju je rezultat glasio 30:25.

Za igrača utakmice je izabran Duško Čelica koji je postigao šest golova.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.